Wednesday, August 29, 2007

Легендата за Takezo Kensei

Един необуздан дивак се превръща в майстор на меча и неговият героизъм обединява Япония.
Такезо намира един замръзнал в снега меч, който му помага да фокусира цялата си сила и смелост. Някои казват, че този меч и силата на Такезо, са били изпратени от Бога.
По време на войната, заплашваща да разкъса цяла Япония, Такезо отива при Дракона в планината Кисо и го моли да бъде посветен в тайните на меча. Драконът се съгласил да помогне в замяна на неговата любов. Такезо обичал с цялото си сърце една принцеса, но знаел, че Япония ще загине ако той не спечели, затова приел. Драконът го научил на всичко и той станал Кенсей - владетел на меча.
С помощта на новопридобитото знание, Кенсей се бил и спечелил голяма битка, спасявайки своите хора. След битката, Драконът дошъл в двореца на Кенсей да получи това, което му обещал. Драконът искал животът на принцесата. Кенсей отказал и отрязал собственото си сърце, което подал на дракона и казал: " Моята любов е тук. Вземи я." И умрял. Когато драконът видял какво Кенсей бил готов да жертва за своите хора ( и за любовта си) той се трогнал и заменил сърцето на Кенсей като му дал с огнения си дъх нов живот.
Династията на Такезо продължила да управлява Япония с доблест и любов през следващите сто години.

Източник:Yamagato Fellowship

No comments: